Bilden är lånad här |
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g schweizernöt
150 g mjölkchoklad
Rostade hasselnötter
Hacka chokladen ganska fint och lägg den i en skål. Koka upp grädde och honung, häll det över chokladen. Rör om tills all choklad har smält och det blir en slät kräm. Ställ kallt att stelna (denna tryffel blir ganska lös och behöver ofta några timmar i frysen för att stelna ordentligt)
Ta med en tesked upp lite tryffelsmet och rulla till en kula. Lägg på tallrik och ställ in i frysen att stelna.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de luktar gott, blir gyllene och en del skal börjar släppa. Lägg nötterna i en torr handduk och gnugga bort resten av skalen. Hacka några nötter fint till dekorationen.
Smält chokladen, doppa tryfflarna och lägg dem i en liten bakform. Garnera med lite hackade hasselnötter.
Fler härliga recept finns inne hos henne...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar